CFD Trading

Hvordan handler man med CFDs? og hvordan regner man fortjenesten eller tabet ved handlen ud? Her forklares, hvordan man kommer i gang med at handle med CFD, samt hvordan du regner ud om din handel har givet overskud eller underskud.

CFD trading – hvordan fungerer det?

Når man handler med CFD’er, skal man i sagens natur altid starte med at finde en CFD broker, som kan stille den online CFD platform til rådighed, som man skal gøre sine CFD handler ud fra.

Her på siden anbefaler vi blandt andet, at man handler ud fra eToro ’s glimrende og gennemprøvede platform. Etoro er en seriøs Forex- og CFD platform, og eToro er et godt sted at handle med CFD online. Samtidig har eToro den fordel, at eToro tilbyder en bonus på op til 5.000 kroner for nye handlende, og derved giver CFD investoren en ekstra god mulighed for at tjene penge.


Når man har fundet sig en mægler, anbefaler vi, at man giver sig tid til at sætte sig ordentligt ind i CFD trading og ikke mindst muligheder og cfd gebyrer. Det kan ikke understreges for tit, at man – hvis man er en ny online investor – skal gøre en indsats for at forstår markedet inden man begynder at handle.

CFD gevinst og tab

Når man har fundet sig en cfd trading platform og har opbygget et solidt kendskab til markedet, er man klar til at handle. Som du kan læse i andre artikler her på siden om cfd’er, er der med cfd’s mulighed for at tjene gode penge på aktiers op- og nedture. Samtidig kan man – ligesom tilfældet er med forex – geare sine investeringer, sådan at man selv med et mindre indskud, har mulighed for at tjene store penge.

Yderligere skal det understreges, at der med CFD trade – ligesom inden for eksempel spread betting – er en vis risiko for at tabe penge, hvorfor det anbefales, at man investerer med en spærring på ens konto udfra, hvor meget man vil tabe, hvis det går den forkerte vej. Dette betyder i praksis, at handlen lukker, hvis man når sit fastindsatte maksimum. Selvom man med en spærring taber sit indskud, hvis grænsen nås, er det vores vurdering at det er bedre at tabe sit indskud, end at tabe mere end man havde tænkt at investere.

Sådan udregner du gevinster og tab i din CFD trading

Man kan som tidligere forklaret gå ”lang” eller ”kort” i CFD handel, hvor at ”lang” betyder, at man satser på at en aktie stiger i værdi, betyder at gå ”kort”, at man satser på, at en aktie falder i værdi. For eksempel:

Gå ”lang” (køb):

  • Man køber 100 CFD’er i Novo Nordisk til kurs 525= 52.500 kroner. Hvis din gearing (hvor mange gange du vil kunne investere dine penge) er 10* indskuddet, er dit sikkerhedskrav = 5.250 kroner.
  • Fire dage senere er kursen steget til 540 ,og du beslutter at sælge dine CFD’er igen (540*100)= 54.000 kroner. Da du gav 52.500 kroner for aktiverne, har du opnået en fortjeneste på 1.500 kroner.
  • Hvis Novo aktien i stedet var faldet til 510, havde du i stedet tabt 1.500 kroner, hvis du ligeledes have valgt at sælge efter fire dage.

Gå ”Kort” (sælg):

  • Når man går ”kort” sælger man CFD’er i stedet for at købe, og så i stedet købe de aktier, som man først solgte på et senere tidspunkt.
  • Hvis man solgte de samme 100 Novo Nordisk aktier til 525= 52.500 kroner og fire dage senere køber 100 CFDer til kurs 510 har man tjent 1.500 kroner, men hvis kursen i stedet er steget til 540, havde man omvendt tabt 1.500 kroner.

God fornøjelse med dine CFD handler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *