Valutahandel Skatteregler

Forex Skatteregler

forex-skat

Du skal selv indberette dine forex gevinster på skat.dk

Når du investerer i forex / valuatahandel, er det naturligvis interessant at kende til de gældende skatteregler i forbindelse med forexhandel. I denne artikel kan du få en indføring i, hvordan du skal forholde dig i forhold til skatteregler og gevinst hentet via valutahandel i Danmark.

Med de mange nye muligheder for at handle med forex over internettet er der flere og flere, der er begyndt at spørge til skatten:

  • Er gevinster hentet på Internettet skattepligtige?
  • Og er det min egen opgave at indberette en eventuel gevinst til skattevæsenet eller gør min forex platform det for mig?

Er gevinster hentet på Internettet skattepligtige?
Ja. Du skal betale skat af den gevinst, som du scorer ved at handle med forex. Hvilken skat du skal betale varierer alt efter om du vælger at handle som privatperson eller om du vælger at handle igennem et firma. Hvis du vælger at handle som privatperson, er der er det særlige forhold omkring valutahandel, at en eventuel gevinst af handel med valuta tæller som kapitalindkomst modsat for eksempel handel med aktier, der tæller som aktieindkomst. Privatpersoner skriver det samlede resultat af årets handel ind i selvangivelsen under ”Anden personlig indkomst”, når året er omme. Det er vigtigt at erindre, at et eventuelt tab på årets valutahandel IKKE kan trækkes fra, som det er tilfældet med aktiehandel.

Er det min egen opgave at indberette en eventuel gevinst til skattevæsenet eller gør min forex platform det for mig?
Her er svaret også ja. Det er helt og holdent din egen forpligtelse at indberette din eventuelle gevinst til skattevæsenet. Som ForexYard, en af de forex sider, som vi anbefaler på www.fxvalutahandel.com , skriver på deres side under vilkår og betingelser:

”Brugeren erklærer sig indforstået med, at ForexYard ikke på nogen måde opkræver skat for nogen myndighed. Det er Brugerens ansvar alene at betale de skatter, som denne som borger er forpligtet til at betale til skattemyndighederne i hjemlandet i forbindelse med handel gennemført ved hjælp af Selskabets Tjenesteydelser.”

For yderligere information bør du kontakte din revisor, finansieringsekspert eller tjek hjemmesiden skat.dk for mere information om skatteregler af valutahandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *